Postul Adormirii Maicii Domnului

 

Postul Adormirii Maicii Domnului incepe de obicei pe 1 august, dar atunci cand aceasta zi pica joi sau sambata, postul incepe cu o zi mai devreme, respectiv pe 31 iulie, adica se ia in calcul si miercurea sau vinerea dinaintea postului.

Ce este Postul Adormirii Maicii Domnului?

Acest post este cunoscut in popor drept postul Sfintei Marii. In cele 2 saptamani de post sunt 2 mari praznice: Schimbarea la Fata pe 6 august, iar pe 15 august Biserica Ortodoxa praznuieste Adormirea Maicii Domnului, care este o sarbatoare a mortilor.

Ce este bine sa faci?

In cele 2 saptamani se recomanda ajunarea (adica se tine post complet, se abtine cu totul de la mancare) luni, miercuri si vineri, pana la ora 15.00, dupa care se mananca numai mancare uscata In zilele de marti si de joi se manaca fara ulei.

Postul Adormirii Maicii Domnului presupune abtinerea de la anumite alimente, dar daca tot postesti si ai grija ce bagi in gura, poate ar fi bine sa te uiti si la restul aspectelor din viata ta: la ce scoti pe gura (ce vorbesti), la ce gandesti, la cat de nervos esti, la ce relatii ai cu ceilalti si cat de aproape/departe esti de Dumnezeu, Sfanta Treime, Forta divina, Lumina Universala sau cum vrei tu sa o numesti.

Detoxifiera organismului.

Daca tot postesti, curata-ti organismul, pentru ca initial postul pentru asta a fost facut. Nu manca salam de post, pate de post, cremvursti de post, hambuger de post sau cascaval de post, toate pline de E-uri si multe alte chimicale ci mergi la piata si bucura-te de abundenta de fructe si legume din aceasta perioada.

Vezi cum ar fi sa introduci cat mai multe legume si fructe CRUDE in alimentatia ta, sa tii macar o zi pe saptamana post cu apa sau daca ti-e greu, bea o zi pe saptamana doar sucuri (1-2 din fructe si 3-4 din legume, asezonate cu multe frunze verzi). Eu sunt convinsa ca daca-ti doresti poti sa duci cu bine aceasta incercare ata, cu tine. Nu trebuie sa stie colegii, vecinii sau prietenii. O faci tu, pentru tine, pentru sanatatea ta si pentru a-ti testa limitele. Creierul noastru ne pune multe limitari, pentru ca nu-i plac schimbarile, dar oare vrei sa vezi daca el te conduce sau tu il conduci pe el? Eu sunt convinsa ca esti mai puternic decat creierul tau, decat obiceiurile tale si decat orice alte motive le invoci.

Mergi pana la capat! Sunt doar 24 de ore in care sa-i dai vacanta aparatului tau digestiv, sa-l lasi sa se odihneasca si el. Tu crezi ca el merita cateva ore de liniste, de odihna?

Detoxifierea organismului implica nu doar sa ai grija de grija de corpul tau, dar iti aduce mai multa claritate in gandire si mai multa energie. Nu ma crede pe cuvant, ci testeaza, verifica! Daca ai nevoie de sustinere, intreaba-ma. Sunt aici sa te ajut sa treci peste barierele pe care le ai dobandite in timp, sau ti le pui fata sa-ti dai seama.

Daca vrei sa testezi retete usoare, facute doar din alimente crude, viziteaza pagina unde am postat cateva retete care sa-ti usureze perioada de post http://www.bmdlifestyle.ro/diet/ sau poti cauta pe internet multe alte retete pe care sa le incerci in aceasta perioada.

Spor, intuitie si inspiratie!

Monica Dascalu

BMD Lifestyle