MASCĂ DE PĂR CU GHIMBIR

În emisiunea Violet by Monica Dascălu am vorbit cu Monica Pui – hairsyle-ist despre îngrijirea părului și ne-a rămas “datoare” cu detaliile măștii cu ghimbir. Iată că am revenit cu două rețete:

GHIMBIRUL este una din plantele care va activa foliculii în așa manieră, încât parul va crește minunat și repede. Se poate folosi ca ULEI sau ca SUC.

MASCĂ CU SUC DE GHIMBIR
Curață aproximativ 200 gr. de ghimbir și pune-le în blender împreună cu un sfert de cană de apă. Amestecă până ce ghimbirul devine foarte fin. Ia un bol și pune 2 – 3 straturi de tifon. Pune piureul de ghimbir pe tifon, ia vârfurile tifonului, răsucește și stoarce cât poți de mult din sucul lăsat de ghimbir. Aplică sucul stors direct pe scalp, lasă-l sa acționeze 5 – 10 minute, după care samponează cum faci de obicei.

MASCĂ CU ULEI DE SUSAN ȘI GHIMBIR
Rade ghimbirul și amestecă-l cu ulei de susan, în proporție de 1-1 (adică o parte ulei de susan – o parte ghimbir). Amestecă ghimbirul ras cu uleiul de susan până acesta se încorporează și se faca ca o maioneză. Masează parul cu acest amestec și lasă-l să acționeze timp de 10 – 15 minute, după care clătește și samponează.

Sursă foto: catchybeautytips.blogspot.com

ginger