Ciorba de burtă este un deliciu pentru multi români, doar că majoritatea o mănâncă doar la restaurant pentru că se gătește foarte greu sau pentru că nu le place mirosul. Trebuie să fierbi oase de vită, să cureți și să fierbi burtă de vită care îți umple casa de miros, astfel în cât, majoritatea renunță să o mai facă acasă, sau o fac doar cu ocazii speciale.
Astăzi îți ofer o rețetă de ciorbă de burtă de care o să te îndrăgostești dacă o sa-ți faci curajul să o prepari. Este foarte gustoasă, dacă nu știi că nu este gatită, nici nu-ți dai seama și cel mai important, se face foarte repede.
INGREDIENTE:
- 500 g – ciuperci pleurotus
- 2-3 linguri de caju crud (opțional)
- 1 gogoșar murat (optional)
- 2-3 linguri de ulei de măsline presat la rece
- 4-5 căței de usturoi – sau chiar mai mult dacă-ți place un gust mai intens de usturoi
- 2 litri – lapte vegetal (din migdale sau din caju după preferințe)
- 1 lămâie
MOD DE PREPARARE:
- Spală bine ciupercile pleurotus.
- Taie-le felii de 0,5 cm sau cum preferi.
- Curăță usturoiul și zdrobește-l. Alege usturoi românesc, mult mai sănătos decăt cel de import.
- Pune ciupercile într-o cratiță și adaugă uleiul, zeama de la o lămâie și usturoiul zdrobit.
- Amestecă bine, pune un capac și dă la frigider să se macereze pentru câteva ore (de seară pâna a doua zi sau de dimineață până la prânz în funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție).
- Cînd vrei să mănânci ciorba, adaugă laptele vegetal peste ciupercile macerate.
- Opțional poți să adaugi făină de caju (caju râșnit în râșnița de cafea) care conferă consistență și cremozitate ciorbei și câteva felii de gogoșar murat care să te ducă cu gândul la ciorba de burtă din burtă de vacă.
- Adaugă sare în funcție de gustul tău.
- La final, incălzește puțin toată compoziția (nu mai mult de 40 grade C pentru a nu distruge enzimele) dacă vrei sa te bucuri de o ciorbă caldă.
Poftă bună!