Biscuiți pufoși cu cartofi dulci

 

Ai copii și nu mai știi ce să le dai la școală sau sunt mici și vrei să le faci ceva sănătos de ronțăit? Iată această rețetă care te poate ajuta.

INGREDIENTE:

  • 600 g cartofi dulci fierți
  • 1 cană (200 ml) lapte de migdale (soia sau ce alt lapte preferi – poți folosi și apă simplă)
  • 3 căni făină integrală
  • 4 linguri sirop de agave/zahăr brun sau alt îndulcitor – nu miere (procesată termic devine toxică)
  • 1 praf de sare
  • 1+1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe scorțișoară (opțional)
  • 10 linguri unt/ulei de cocos lichid (topit)

MOD DE PREPARARE:

Se fierb cartofii dulci în coajă. Se lasă la răcit și se curăță de coajă. Se pun într-un castron și se pasează până se transformă în piure.

1-IMG_24971-IMG_2501

Se adaugă laptele și se încorporează în piureul de cartofi.

1-IMG_25071-IMG_2509

Acesta capătă consistența unei smântâni mai groase. Se adaugă un praf de sare, îndulcitorul și bicarbonatul de sodiu și se amestecă bine în compoziție. Adaugă o cană de faină și continuă să amesteci bine. Pune untul/uleiul de cocos.

1-IMG_25171-IMG_2519

Amestecă și adaugă și restul de făină, câte puțin până o încorporezi pe toată. O să obții o cocă de consistență medie spre moale. Presară scorțișoara dacă vrei să dai o aromă mai interesantă biscuiților (opțional). Lasă coca să se odihnească până pregătești cuptorul. Aranjează hârtie de copt pe fundul unei tăvi de plăcintă și cu o linguriță pune grămăjoare din coca preparată mai devreme.

1-IMG_25201-IMG_2524

Pune tava la copt la foc mediu spre mare 10 – 15 minute. Mai ține la foc biscuiții pentru încă 20 – 30 minute la foc mediu spre mic. Biscuiții sunt copți, au o consistență pufoasă și nu sunt prea dulci. Îi poți mânca la micul dejun sau la cină sau îi poți da copilului la școală sau ca o gustare între mese.

1-IMG_2538

Poftă bună!

Aștept să-mi spui dacă ai făcut și tu această rețetă și cum ți-a ieșit.