Prajitura cu caramel si ciocolata

 

Suntem in post, dar asta nu inseamna ca nu te mai bucuri de dulciuri.

Poti insa cu aceasta ocazie sa testezi altfel de dulciuri si poate, daca iti plac, sa iti schimbi din obiceiurile alimentare.

De ce sa manci dulciuri care “cad greu la stomac” si nu-ti fac nici un bine, ba din contra? Testeaza cum niste dulciuri apetisante, facute din produse naturale si vezi cat de savuroase sunt. In plus sunt sursa de nutrienti si vitamine pentru corpul tau.

Nu exagera – totusi sunt dulciuri si in cantitate mare ingrasa!

In viata totul trebuie facut cu maoderatie, inclusiv poftele alimentare.

Dar hai sa-ti dau reteta.

DSC00911-1024x684

Ingradiente:

Pentru blatul deschis la culoare (baza):

  • 1 ½ cana de fulgi de ovaz (sau boabe de ovaz pe care le rasnesti pana obtii o faina fina)
  • 2-3 banane coapte mediu (in functie de cat de mari sunt bananele si de cat de puternic vrei sa fie gustul)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ½ lingurita de scortisoara
  • ½ lingurita praf de copt

Pentru caramel (stratul de la mijloc):

  • 1½ cana de curmale lasate la inmuiat peste noapte sau minim 2-3 ore
  • ⅓ cana de lapte de migdale (sau alt lapte vegetal – soia, canepa, susan)
  • 1 lingurita unt de arahide (gasesti la plafar)
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • un varf de cutit de sare de mare

Pentru mousse-ul de ciocolata:

  • 1½ avocado bine copt (poti folosi doar 1 avocado bine copt daca vrei ca aroma de ciocolata sa fie mai puternica)
  • ½ cana de cacao
  • 1-2 linguri de miere sau alt indulcitor dupa gust

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 175 ° C.
Se pun toate ingredientele pentru stratul de baza intr-un bol si se amesteca impreuna. Se pune amestecul intr-un blender cu lama S sau orice alt robot de bucatarie si se amesteca pana toate ingredientele sunt bine combinate.

Luam un vas patrat sau dreptunghiular si il acoperim cu hartie de copt pe interior. Punem compozitia pentru stratul de baza si cu ajutorul unei spatule intindem si uniformizam bine compozitia. Se coace in cuptor la 175 ° C timp de aproximativ 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca si cand a ajuns la temperatura camerei sa pune in congelator cat timp faci caramelul (stratul de mijloc).
Caramelul – Punem toate ingredientele pentru caramel intr-un blender si se amesteca pana la omogenizare. Adaugam acesasta compozitie la stratul de baza si o distribuim uniform cu ajutorul unei spatule. Punem iar la congelator pana facem ultimul strat.
Mousse-ul de ciocolata – Se amesteca toate ingredientele intr-un blender si se intind peste stratul de caramel tot cu ajutorul unei spatule. Se da la congelator pentru a se intari toata prajitura (minim 2-3 ore)

Se scoate prajitura si se taie patratele.

Inainte de a manca se lasa la temperatura camerei pentu cateva minute.

Pofta buna!

Sursa: The tasty K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *